CONTOH SURAT PENGESAHAN TIDAK BEKERJA PENJAGA KEDUA ATAU SEANGKATANYA PTPTN.

Nama
Alamat Pengirim
________________________________________________________________________

Kepada:

Pihak yang berkenaan. tarikh

Tuan,

PENGESAHAN TIDAK BEKERJA

Segala hormatnya perkara di atas dirujuk.

2. Saya, penama seperti bermaklumat di bawah dengan ini mengakui bahawa saya adalah seorang _______ dan tidak bekerja :

NAMA : _____________
I/C : _____________
ALAMAT : _____________
STATUS : TIDAK BEKERJA

3. Sekian untuk makluman dan tindakan pihak tuan.

Yang benar,

t/tangan org xbkerja
.............................
(NAMA org xbkerja)
I/C

Saya (nama ketua kampung/pengerusi JKKK/Jaksa Pendamai/Penghulu/YB ADUN/Ahli Parlimen) yang berjawawatan (ketua kampung/pengerusi JKKK/jaksa pendamai/penghulu/ADUN/AHLI PARLIMEN) di (nama penuh tempat) mengesahkan bahawa penama di atas adalah ahli masyakat/penduduk di kawasan pentadbiran saya dan berstatus tidak bekerja dan tidak mempunyai pendapatan.

Disahkan oleh,
t/tangan pengesah
...........................
(NAMA pengesah)                                                                             Tarikh : _____________
I/C
COP PENUH JAWATAN DAN TEMPATNYA


 *************************CONTOH SURAT*****************************


MAIMUN BT HARUN,
No. 18, Jalan 6A/1,
Bandar baru bangi
43650 Bangi,
Selangor Darul Ehsan
__________________________________________________________________________


Kepada:

Pihak yang berkenaan 25 OGOS 2011

Tuan,

PENGESAHAN TIDAK BEKERJA

Segala hormatnya perkara di atas dirujuk.


2. Saya, penama seperti bermaklumat di bawah dengan ini mengakui bahawa saya adalah seorang surirumah(ada jer surirumah buat bisnes sendiri) dan tidak bekerja :

NAMA : MAIMUN BT HARUN
I/C : 590809-09-****
ALAMAT :
No. 18, Jalan 6A/1,
Bandar baru bangi
43650 Bangi,
Selangor Darul Ehsan
STATUS : TIDAK BEKERJA

3. Sekian untuk makluman dan tindakan pihak tuan.

Yang benar,

t/tangan MAIMUN
.............................
(  MAIMUN BT HARUN )
590809-09-****

Saya DATO KHALID JIWE yang berjawatan AHLI PARLIMEN di PARLIMEN HULU LANGAT mengesahkan bahawa penama di atas adalah ahli masyakat/penduduk di kawasan pentadbiran saya dan berstatus tidak bekerja dan tidak mempunyai pendapatan.

Disahkan oleh,
t/tangan Dato Khalid Jiwe
...........................
(DATO KHALID JIWET)                                                           Tarikh : 25 OGOS 2011
760219-14-3456
*Yang Berhormat KHALID JIWE
Ahli Parlimen Hulu Langat
Selangor Darul Ehsan.

*COP RASMI



# NAMA DAN WATAK HANYA REKAAN SEMATA2. TIADA KENA MENGENA ANTARA HIDUP DAN MATI.





saper dah copy n paste.....sila la komen ea...aida x marah pon...
165 for comment "CONTOH SURAT PENGESAHAN TIDAK BEKERJA PENJAGA KEDUA ATAU SEANGKATANYA PTPTN."

Thanks utk surat ni

same2...daun keladi...saper la anymous nih????

Hi, saya nak tanya apakah yang sepatut saya tulis untuk pihak yang berkenaan? Ketua Kampung atau pihak PTPTN?

terima kasih kerana membantu utk surat ini :)

thanx...sgt bergune info ni.

Thank you so much...you help me alot...thanks

Thank you...you help me a lot today...thanks

pihak berkenaan??? tok PTPTN eh??.....kalo tok PTPTN dyer akan cakap untk pegawai PTPTN....lau yang berkenaan tuh untok ketua kg or senagkatan nyer

thinkiu vy much sister...ur format reli help me

o0o
tis is not official letter

minta copy ye..:)

thanks a lot babe :)
feel free to drop by my blog too

hye :) sy mintak copy ehh ? thx sesangat .

wohoo..

surat ini amat mmbantu aku yg malas nk buat ayat.. hahaha

thx aida..

nk tnye, yg kepada pihak berkenaan tu kn, tlis cmtu je ke??

erm faris ...kepada pihak yang berkenaan tuh alamat ptptn

contoh

KEPADA YANG BERKENAAN
NI ALAMAT PTPTN

..my dear, sy gne surat awk neyh untuk wat surat ptptn. amat mmbantu tatkala bingung nk wat surat. thx byk2, n maaf sb da amek bru gtaw. thxxxxxx!!! ..

comey..kamo mmg dok bngi ker???
6A/1 tu...dlu akk dok jln tu...hehee

thx byk membantu

tq so much,.,. sgt2 membantu,.,

kite copy yep ! ^^ TQ~
sgt berguna nie..

Ya, mungkin karena itu

salam...lau kita amk cop kat pegawai kraajaan kwasan lain dari tmpat menetap kte xpe kn...

Sangat membantu. Terima kasih banyak..:)

tq... sgt membantu sya..

THANKS 4 SHARING. IT HELPS ME A LOT =)

tengss.just now i take a look at ur format for the letter. i really dont have any idea how to make the letter.huhu .thank u so very much ya :)

haha...tenkiu aida..sgt membantu...format yg kiyut

ENTRI YANG BAGUS.. SAYA DAH BUAT SURAT UTK TOLONG MEREKA YANG PERLU SURAT NI.

aida buat cmni eh? die terima eh.. tengah blur ni

me copy and paste. thank you

thanks a lots......^_^

tq for your info..^^

trima ksih kerna memudahkan kerja saya... :)

hye.. jln2 kt cni.. terjumpa blog tomel ni time cari contoh surat pengesahan ibu tdk bekerja.. thnks sngt2 tau.. ^_^ jemput dtg blog syer yer.. =)

OK SURAT NI...CUME MASIH XMENEPATI 4MAT SURAT RASMI

DAH KAWEN KER?

thanx... byk membantu sy yg xtau nk buat surat xbkerja nie.hehe

helpful information. thanks =D used this as reference

sy copy ye..tq aida..:)

terima kasih..ianya sgt berguna buat sy..

terima kasih .. saya dah copy contoh surat awak ni... semoga Allah berkati ..

thankss. nk tanya, boleh tak kalau nak sah kat sekolah je?

haha TQ2 nak number leh xD???

rase nyer x boleh....kalo duk kampung guna la penghulu

@ZLinK nak num koen kat fb...guwau je

Super Duper punya thanks, mesti setiap kali nak time student isi PTPTN Traffic Blog ni booom haha... Thanks Again

TERIMA KASIH BANYAK UNTUK SURAT NI.

thanks surat ni nmpk stndard d bole digunapakai :D

salam..
kak nape xleh copy ek..
~ain~

tq...bebabnyak...dah lame saye cari...tq2

tq... good job...

thanks for that "contoh surat pengesahan tidak bekerja".

tima kasih bebanyak la yew.. saye dh pening xtau camne nak buat surat pengesahan tidak bkerja ni sbb dh lame xbuat surat2 ni....esok da nk hntar kat pjabat. last2 buka internet then cari.. pastu jumpa surat ni dlm blog Aida punya. :D tima kasih skali lg eh..

tima kasih bebanyak yew.. saye suda pening pikir camne nk buat surat nih....sbb dh lame x mnulis surat. ayoooo..pening kpala daaa xtau nk buat surat... esok da nak hntar kat kolej. last2 buke internet n cari surat pengesahan x bkerja.. then jumpe dlm blog Aida. wuuuuuhhhuuuuu.. hepinye da jumpe. tima kasih skali lg ekkk.. :D

sama2 encik vespa...jangan pening2 nak buat suratt tahu...thanks singgah

KITA PUN NAK COMMENT LA.. HAHA

neylah penyelamat aq....tq
aida

trima ksh yer sbb tulis surat ni....sy copy surt ni untk ptptn.:-)

Saya nak copy & paste...
Bole???

Trima kasih ya... :)

thanks for sharing (: it helps a lot.

mohon copy ye aida , jemput singgah blog sy :)

T I M E K A S E H :)
sangat membantu !!

Ni saya nak berkongsi keuntungan bersama anda... cubalah... :)

klik di sini - http://prelaunchx.com/x/minicooper

nak tanya skit tok..kepada pihak berkenaan nak tulis apa?..kepada ptptn or alamat yang memberi pengesahan tu?..

nak tanya sikit tok..yang kepada pihak berkenaan nak tulis alamat siapa?..ptptn or pihak yang mmberi pengesahan tdk bekerja tu?..

mmh x pyah tuleh la ap2 nme pgwai ptptn uh,just tuleh alamt jer ek??

mmh so nyer x pyh tuleh la ap2 ntuk nme pgawai ptptn uh,just alamt jer??

mmh jdnye x pyh tuleh la nme ap2 bg pgwai ptptn uh just alamt jer??

ermm.. bgs2.. tq..

thank you,.. sangat membantu,. hehe,.

saya copy! thanksss :)

tumpang tanye.. bukan surat ni patutnye pengesahan tak bekerja utk penjaga pertama ke (contoh: mak saya). tapi nape kat surat u stated that u adalah seorang surirumah dan tidak bekerja? sory saya blurrr...

salam...saya rase kamu ni salah paham kowt, memng saya buat surat cnth ni untuk surat pengesahan tok penjaga, kat bahagian nama and status pekrjaan tuh letak nama mak kamu...if tak paham lagi...boleh tanya lagi

TQ AIDA.. (^,^)

thanks banyk2..

tq sgt2.. tp dlm keadaan tdesak cmni, cmne pulak nk suh penjaga ke2 tu sign.. huhu

saya copy and paste surat ni...mntk izin yaw

x silap aida, yang xda slip gaji kena minta surat pengesahan bekerj asendiri dekat penghulu/tok ketua dan yang senagkatan dengan nya...

yup..tetapi sekarang tak duduk dah

sudah singgah dah blog kamu..simple and awesome

salam...aida sy nk mtk izin copy..thank:)

x sangka google2 jumpa surat ni..le copy paste je..thanks ye..mintak halal..:)

Assalam, Terima kasih banyak2, bahan ini sangat membantu dan akan saya panjangkan jika tiba-tiba bertemu dengan mereka yang memerlukan. Semoga anda mendapat pahala kerana menyediakannya.

salam..aida mintak copy ye...sy pown grad dr UTHM..:)

salam aida..
mintak copy ye..
sy pown grad dr uthm..:)

terima kasih sebab post surat ni, kalau tidak buntu nak buat ayat.. terima kasih :D

from nnmr

nak copy eh :) tengkiu :)

Tq sis...sng xyah pening2 nk draft surat..copy n share ley?

thx draft surat ni..haha..banyak membantu...

mohon copy ye..thnx

terima kasih untuk info ni. ^.^

nak tanya masa nak mintak pengesahan tu ketua kampung / penghulu takde mintak ape2 dokumen ke? yela mcm mana org yg nak sahkan tu tau yg mak kite betul2 tak keje? takkan bagi je sekeping surat tu dier terus sign?

TQ....byk membantu.

Thanks ya..bnyk membntu..

Tq ya sis...

mohon copy ye!

Kaseh Terima ye cik aida surat ini. I want to kopi this letter :D :D :D

Thank for providing this template...

Thanks for providing this template... Appreciated!

minum kopi brsama pasta!
TQ aida :)

Mohon copy ye aida...terima kasih

assalam. tumpang tanya, kalau tak buat ic ketua kmpg xper ke.? thanx.

Saya copy, dr ahmad

Saya minta izin copy...dr ahmad

salam akak, nk tnye. kalau parents dh pencen, kena buat surat pgesahan ni jugak eh? ke just sertakn pyata pencen?

izinkan sya copy ye... :) tq..

thank you. membantu sangat. saya copy.

terima kasih

mintak izin nk copy erk..
memerlukan..
thanx a lot..

Nak tnya, surat pengesahan tidak bekerja ni, kena hantar ke pjbt ptptn ke sblm kita daftar di u masing2?? Atau pun tunggu ja pihak ptptn dtg dkt u nnti, baru kita serah beserta dokumen2 lain?
Kalau kena hantar sebelum daftar, kena hantar ke pejabat cawangan ke pejabat induk ptptn??

thanks for sharing yahh,, berguna sgt2.

@insyirah

surat tunggu je pihak ptptn dtg ke tempat kite..akan diserahkan time tu juga..


@woot woot pasal pencen akak tak tahu..tak pasti

Qridhwan kamsidi kebiasaan kalau surat yang penting mesti ada ic kan, untuk rujukan akan dtg



Maknanya, kena buat juga la surat rasmi ni?? ataupun, just print borg pengesahan pendapatan yang ada kt laman web ptptn???

tak kisah nak guna surat rasmi ini ataupon yang ptptn dah sediakan..

terima kasih. Semoga Allah balas dan masuk kan dalam akaun pahala jariah untuk anda .Amin.

slm..
sya mohon copy surat nie..
thank you!!!

salam ziarah. mintak copy... sangat bermanfaat. semoga Allah redha :-)

tumpang copy pasta yep.... btw thanx a lot... its help.

salam n thanks a lot

Tq cik aida...nk copy ni...hehe..awk memudahkan keje sy,moga Allah memudahkan keje awak jgk ;) @sarah.

mintak izin nk copy yea..

Thanks..

mintak izin nk copy yea..

thanks..

Powered by Blogger.
 
Copyright © 2014 AidaDanDia - All Rights Reserved
Template By. Catatan Info